Служители на Дирекция "Сигурност" на Столичната община, доброволци и служители на Пожарна безопасност и защита на населението проведоха учение по поречието на Искър.

Дейностите се координират от екипи на Столичната община, Министерството на вътрешните работи, Министерство на енергетиката, Министерство на околната среда и водите, Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението, Басейнова дирекция към МОСВ, Национална електрическа компания и областните управители на София-град и София – област.
   Нивата на водата в река Искър се следят от експерти и екипи на доброволното формирование под ръководството на директора на дирекция „ Сигурност“ към Столичната община Красимир Димитров. Кметът на Столичната община Фандъкова провери на място работата на екипите

Превенцията е важна, за да се чувстват защитени гражданите и да се реагира своевременно при критични ситуации, заяви още Димитров. Затова от Столичната дирекция "Сигурност" тренират разполагане на постове, установяване на радиовръзка, изграждане на диги и координация на действията при бедствия.

 

От 13 до 15 март, в гр. Правец се проведе семинар на тема „София сигурен град“. Организатори на мероприятието бяха Столична Община и фондация „ХАНС ЗАЙДЕЛ“. Семинара предостави отлична възможност за показване и обсъждане на основните предизвикателства, които стоят пред структурите, отговорни за безопасността и сигурността на гостите и гражданите на София.

Участие взеха кметове на райони на Столична община, началници на районни управления на полицията, директори и началници на сектори в структурите на МВР и СДВР

 

 

По инициатива на СДВР, дирекция сигурност на Столична община организира среща с представители на районни кметове, дирекция образование, РИО – София-град, представители на фирмите охраняващи общинските учебни заведения.

Повод за провеждане на срещата е новата учебна година а темата на разговорите беше безопасността и сигурността на децата.

От тази среща ще произлязат предложения с конкретни мерки за повишаване качеството на охранителната дейност.

Крайната цел на което е повишаване сигурността и безопасността на децата.

 Екипът бе изпратен вчера от кметът на София Йорданка Фандъкова със задачата да помогне на хората, пострадали от наводнението. Работата на екипа се ръководи от директора на дирекция „Сигурност ” Красимир Димитров.
   Аварийно спасителното –звено на общината разполага с оборудване и лодки и извозва хора в критичния район от домовете им, както им помага и да стигнат до домовете и да си приберат важни документи и вещи от първа необходимост. Звеното на Столичната община помага и на БЧК в разтоварването и раздаването на провизии и евакуацията.

Оригинална статия - bTV